ПОКИ КАРАНТИН........... 4 речі, за які наші діти скажуть «спасибі» карантину

2020-03-19

Є стара приказка: єврей їсть курку в двох випадках: коли він хворий, або коли курка хвора. Так і наші діти-отримують наше тепло і нероздільне увагу тільки, коли захворіють. Сумно…

У зв'язку з цим карантин-це унікальна можливість "посидіти на лікарняному", коли вдома всі здорові. І посидіти на просто так, а з користю і задоволенням.

Отже, чим зайнятися вдома з дітьми під час карантину

1. Приготувати щось смачне разом

Ніхто не буде кращим шефом, ніж мама, у якої є вірний повареня. І в які-то повіки можна щосили розвернутися з дитиною - не боячись, що після спільної діяльності доведеться відмивати всю кухню! Бо генеральне прибирання - ще одне заняття, якому варто присвятити час, який отже дівати нікуди.

Що готувати – залежить від особистих переваг дитини і його мами, а також інших членів сім'ї. Думається, розділ Рецпти mama.ua у цьому Вам допоможе.

/Files/images/0c3e105d-6329-45f3-a66b-4039ea2f006f.jpg

2. Згадати ігри і розваги зі свого дитинства

Що до перегляду мультфільмів і онлайн-ігор ви з дитиною додумалися і самі. А ось поритися на антресолях і дістати щербаті «п'ятнашки» зі свого дитинства або навчити дитину розписувати банальний «Морський бій» – саме час. Ти дуже здивуєшся, але сучасні технологічно-досвідчені діти просто верещать від захвату при контакті з простими, здавалося б, «первісними» розвагами. Не віриш? Тоді спробуй продемонструвати дитині діафільм на білому простирадлі за допомогою старого діапроектора.

/Files/images/000.jpg

/Files/images/teatr-ku-1200x800.jpg

3. Влаштувати самодіяльний театр або концерт

У той час, коли культурні місця закриваються, юних естетів, а також їх батьків може розважити онлайн-трансляція вистав зі світових підмостків. Наприклад, тут можна дивитися трансляції кращих постановок Берлінської опери.

Якщо опера - це не ваше (тобто, дитина старше грудного віку і може наполегливо вимагати чогось веселіше), саме час ознайомити його з легендами поп і рок-музики минулого століття. А від музики переходити до театру – чи то за допомогою ляльок-рукавиць або інших іграшок, а чи то силами власних драматичних обдарувань. Розучи з дитиною невелику сценку в ролях або пісню – і виступите перед домашніми або перед маминим смартфоном, включеним на відеозапис.

/Files/images/4bf65ec6d8d23fce262b4a08c7593328.jpg

4. Багато говорити з дитиною

Згадувати історії зі свого дитинства і сімейні легенди, обговорювати, Що таке добре, і що таке погано, і головне – говорити про свою любов до дитини. Як часто ми це демонструємо в соцмережах або розповідаємо стороннім. Але ж єдина людина, якій ця інформація важлива – сама дитина, і йому ми говоримо про це менше, ніж іншим. Базікай, цілуй, тискай, обіймай (обмеження на контакти ВООЗ. хвала небесам, не стосуються дітей та їх батьків, у всякому разі, поки всі здорові – - для чого ще потрібен цей карантин? Нехай час, який ви проведете вдома разом, виявиться саме вашим часом, коли ви присвячені один одному.

Кiлькiсть переглядiв: 178